Онлайн слотове речник

There are currently 35 names in this directory
Buy-a-Feature
Вид ротативка, която съдържа бонус. Бонусът е възможен само при изпълнено условие – да са заложени множество, различни по вид монети.

Buy-A-Pay
Ротитавка, с таблица, в която предварително са упоменати възможните печеливши комбинации, които се появяват само в случаите, когато са заложени различни монети.

Linked progressive jackpot
Джакпот формиран на базата на увеличение с определен процент на база на заложените в две или повече машини монети.

Multicoin slot game
Вид слот машина, която позволява да се залагат две или повече монети за всяка линия.

Tokenization
Използването на жетони, които имат различна стойност, но се поставят в една и съща машина.

Барабан (reel)
Барабаните са елементите, върху които са разположени каринките при слот игрите. В зависимост от това каква е ротативката може да бъде с 3 или 5 барабана.

Барабан на слот машина (Slot reel)
Една от основните части на слот машините. Представлява барабан, с нарисувани на него лента със символи. Традиционните машини имат по три барабана, но повечето нови разполагат с по пет.

Безплатно завъртане (Free spin)
Бонус в повечето онлайн ротативки, който позволява едно безплатно завъртане. Активира се при определени условия, предварително описани в правилата на конкретната игра.

Бонус възможности (Bonus feature)
Всички допълнителни опции, които се предлагат от онлайн ротативките като допълнителни завъртания, по – високи възможности за печалба и т.н. Активират се при предварително ясни правила и съвкупност от символи или единичен символ. Такива допълнителни възможности се активират при символ скратер, wild символ.

Бонус игра (Bonus game)
Бонус играта е допълнителна опция за залагания на ротативки, която се активира при изпълняването на определени условия по време на стандартната игра. Активирането на бонус играта е различно при различните онлайн ротативки, като обикновено е описано в условията на слота.

Брояч (Meters)
Броячите са два вида - механични или програмни. Тяхната роля е да събират данни от изиграните игри. Физическите броячи събират данни за целия срок, в който е експлоатирана дадена машина и не се нулират. Програмните броячи са част от моделите на статистическите данни и подлежат на нулиране.

Генератор на случайни числа (RNG: Random Number Generator)
Генераторът на случайни числа се прилага във всички онлайн казина, за да се определят резултатите от многобройните онлайн слотове, които те предлагат. Всички тези резултати зависят от комбинация от алгоритми и софтуера на RNG. Няма зависимост между едната и следващата комбинация.

Двоен символ (Double symbol)
Символ или поредица от символи, които удвояват стойността на печелившите редове при печеливша комбинация.

Дейности (Action) или (Slot action)
Отнася се до общото време прекарано в игра на слотове от даден клиент. Това обикновено се отбелязва в клубните карти, предлагани от повечето казина.

Деноминация (Denomination)
Стойността на всеки един кредит. При някои игри стойността е фиксирана, докато при други играчът има право да избере сам каква да бъде деноминацията.

Джакпот (Jackpot)
Най – високата стойност на наградата, която може да бъде спечелена при игра на слот машини. В зависимост от типа игра и казиното печалбата може да бъде определена в самата игра или да се играе за прогресивен джакпот.

Залог (Wager)
Заложените за даденото завъртане монети/кредити.

Кредити (Credits)
Термин, аналогичен на „монети“. Когато играчът зареди сметката си за игра на слота с определена сума, тя се превръща в кредит, който се базира на размера на монетите за игра на съответната ротативка.

Лента на барабана (Reel strip)
Начинът на подредбата на символите върху барабаните.

Максимален залог (Bet max)
Отнася се до максималната сума, която може да бъде заложена от един играч на едно завъртане. Бутонът се намира в секцията с опциите за залози на всяка ротативка, като това е максималната сума от кредити или монети, които един играч може да заложи за едно завъртане на ротативката.

Максимална печалба (Max win/max pay)
Максималната възможна печалба, която един играч може да спечели в дадената игра.

Минимален залог (Bet one)
Минималната сума във вид на пари или кредити/монети, които може един играч да заложи при едно завъртане на ротативката. Това обикновено както при максималния залог е изобразено на екрана в секцията с възможните залози.

Множител
Функцията, която увеличава размера на изплащането при изпълняването на определени условия.

Монети (Coins)
Терминът е аналог на кредит. Слотовете приемат кредити в различни деноминации, от една стотинка до пет долара и повече.

Мулти плеър (Multiplier)
Слот машина, която има определен списък с плащания, в който печалбата за всяка печеливша комбинация е умножена с различен коефициент. Коефициентът се определя на базата на всяка една заложена монета. Например – първата монета се умножава по 10, втората по 20 и т.н.

Платена линия/линия на изплащане (Pay line)
Въображаема линия, върху която символите са разположени печелившите символи. В зависимост от играта те могат да бъдат с различно разположение, като при всяка игра платените линии са описани в условията и играчът може да избере на колко от тях да заложи

Прогресивен джакпот (Progressive jackpot)
Джакпот при слот машините, който се увеличава по размер, докато хората играят играта в самата игра. Когато прогресивният джакпот бъде спечелен, той се връща към първоначалната си начална сума и започва да се натрупва отново.

Прогресивен слот (Progressive slot)
Слот машина, която има прогресивен, а не фиксиран джакпот.

Процент на изплащане (Payout percentage)
Процентът на изплащане е стойността на възвращаемост от всеки заложен лев на дадената ротативка. В повечето случаи тези проценти са около или над 90%, но зависи много от самата ротативка.

Скратер символ (Scatter symbol)
Това е специален символ, който е различен за всяка отделна ротативка. Когато той се появи се изплаща награда или се активира допълнителен бонус. Аквитивирането става без да се изпълнява определена комбинация в платежната линия.

Слот игра (Slot game)
Тип ротитавка, която представлява въртящи се барабани(истински при физическата ротативка) или видео симулация на въртящи се барабани (при онлайн игрите). За да се постигне печалба е необходимо да се появят определени символи, подредени по точно определен начин.

Слот машина с плодове (Fruit machine)
Стандартен вид ротативка, в който картините са на плодове. Играе се по типичния за слотовете начин. Изключително популярен вид ротативка.

Таблица с плащания (Pay table)
Таблица, която е конкретна за всяка игра. В нея са публикувани различните възможни печеливши комбинации и тяхната стойност в заложени монети или кредити.

Теоретичен процент на изплащане (Theoretical payback)
Математически изчислена в проценти вероятност от предварително заложена формула, която показва каква е средата сума на възвърнатите суми от всички направени залози.

Тилт (Tilt)
Грешка при работата на машината, която е причина за спирането на играта. Грешката може да бъде както техническа, така и друг проблем. Необходимо е да се отстрани преди играта да продължи.